OM OSS
Vår vision
En värld där vi brukar naturen med respekt för de planetära gränserna, grundläggande ekosystemtjänster och biologisk mångfald
Civilisationens grund vilar på ett fungerande ekosystem som levererar rent vatten, näringsrik mat och ett stabilt klimat. Microbe Factorys syfte är att ta fram lösningar som samverkar med de ekosystem vi brukar och är beroende av. Att förstärka dessa ekosystemtjänster är ett måste om vi ska lösa klimatkrisen och samtidigt producera mat till planetens växande befolkning. Många av dessa innovativa lösningar finns redan – vårt mål är att sprida den kunskapen i ett helhetskoncept.

Jan Röed
-Biologisk geovetenskaplig linje/ Stockholms Universitet 1978-1981.
-Evolutionär ekologi/ Stockholms Universitet 1982-1983.
-Filmproducent/regissör/fotograf 1982-2000.
-Har producerat film åt BBC, Channel4, Canal+, HBO, SVT, NRK, DR, YLE m.f.
-Den senaste produktionen ”The Planet” producerades för SVT, SF med fler TV-kanaler samt med stöd av FORMAS & Svenska Filminstitutet.
-Har arbetat med mikrobiell odlingsteknik sedan 2005. Bland annat med det holländska bolaget Agriton samt de Japanska forskningsbolaget EMRO som utvecklat mikrobiell konsortiumteknik.
-Har sedan 2012 utvecklat en ny kretsloppsteknik där organiska restprodukter förädlas till en flytande växtnäring. Processen sluter kolcykeln och återför både energi, kvävet & andra näringsämnen till odlingsjorden.
- 073 949 75 44
- jan@microbefactory.com

Kjell Hedberg
Mitt arbete som Mykorrhizamykolog är ett arv från 3 generationers skogsbruk. Min farfarsfar Gustav Hedberg tog över Forss AB 1895, familjen ägde och förvaltade 110.000 hektar skog. Familjens genuina intresse för naturen blev till en livsstil. Jag jobbar idag som konsult och har uppdrag både åt nationer, kommuner, lantbrukare, trädgårdsmästare och kulturträdgårdar. På labbet isolerar jag olika arter/individer av mycel som sätts ihop till recept (mycelteori) vid inokulation av terrestra kärlväxter. Svampar som organismer och dess ekosystemtjänster är ett otroligt spännande område att jobba med. Den moderna forskningen har på detta område snabbt vidgats till nya insikter om svamparnas centrala roll i rhizofären och hur vårt ekologiska kretslopp fungerar. Målet med denna teknik är att renovera växtbäddar, öka mångfalden, stoppa patogener och få välmående växter, i recirkulation mellan jord, skog och hav. Naturen har varit sin egen FoU i miljarder av år så låt oss upptäcka, förädla och nyttja dessa fantastiska resurser för att kunna utveckla regenerativ metodik för nästkommande generationer.
- 070 461 96 84
- kjell@microbefactory.com

Ragnar Samuelson
- 070 445 17 88
- ragnar@microbefactory.com